Oidis curaí dhal: Nuair a bhí mé i Sri Lanca, bhí mé ar misean an méid is mó cócaireachata a dhéanamh agus a bhú ar mo chumas, agus tréan oidis úr nua a fhoghlaim. Seo oideas ó phríomh chef cheann de na bialanna is fearr i Sri Lanca. Manoj Manjula is ainm dó.  Dhal nó curaí lintilí atá ann, agus é pacáilte le maitheas. Tá sé ar cheann de na príomh foinsí de phróitéin le haghaidh feol-séantoirí i Sri Lanca agus tá sé iontach easca é a dhéanamh.

.

Oidis do 4: 

Comhábhair:
200g de lintilí scoilte
1 oinniún bán
1 spúnóg bhoird tumeric
1 spúnóg bhoird púdar curaí
1 spúnóg bhoird de chalóga chilli  (níos lú más mian leat an teas a mhaolú)
150ml cnó cócó
Salann chun blaiseadh

Oideas:

1. Nigh na lintilí chun chur an iarmhar díot agus chur iad ar maos le haghaidh 20 nóiméad.

2. Cuir  200g lintilí le 100ml de bháinne cnó cócó agus 200ml d’uisce isteach go dtí méan-phóta ag méan teas.

3. Cuir is teach an oinniún díslithe,turmeric, púdar curaí agus na chalóga chilli . Bí ag núdail agus  bí cinnte each mbíonn sa greamaithe ag bún an póta.

4. Cócarail le hadhaigh 15-20 nóiméad.

5. Cuir  50 ml de bháinne cnó cócó níos mó agus cócarail  le haghaidh 5-10 nóiméad níos mó.

6. Nuair atá sé déanta cur an salann isteach.

Cúpla fíric eile: Tá dhal lán de shnáinthín. Tá leibhéal sáithiú ard ag lintilí mar sin tá sé ar fheabhas chun meáchan a chailliúint. Bain taineamh as an oideas seo le rís nó le uibheacha don lón.

Bain taineamh as,

Shakira Coonghe

#ACLAÍ #RealBia

Follow on Facebook

Follow on Instagram

Pop Up Gaeltacht event in ACLAÍ

CLICK HERE TO BOOK YOUR COMPLIMENTARY 30 MINUTE CONSULTATION IF YOU WANT TO TRAIN AT ACLAÍ.